Zeeridder

Relevante organisaties

Aan- en verkoopmakelaars

Natuurlijk zijn er naast Zeeridder ook andere makelaars actief in Bergen op Zoom. Sommigen houden woningen
stil in de verkoop, maar bij de meesten wordt het aanbod publiekelijk bekend gemaakt op de conventionele websites als Funda.nl, HuizenZoeker.nl of Huizenpedia.nl.

Bent u buiten de wijken Bergse Plaat, Markiezaten of Schelde Vesting op zoek naar een woning? Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij De VIERWINDEN Makelaardij in het centrum van de stad. Wij hebben ook goede verhalen gehoord over onze collega’s bij Vink Makelaars, vooral bekend in de omgeving van Nieuw Borgvliet, waar ook hun kantoor gevestigd is. Richting Halsteren kom je al gauw Helmig makelaars tegen. Een kantoor dat ook sterk is in verhuur en bedrijfs onroerend goed. Ook in Halsteren is als full service kantoor Baas Makelaars gevestigd, dat naast de regio van Bergen op Zoom, ook in woningen in Spanje bemiddelt. Zij zijn ook betrokken bij een aantal nieuwbouwprojecten, net als Buuron & Kuipers Makelaars uit Steenbergen.
Kortom, er zijn genoeg keuzes en mogelijkheden buiten ons verzorgingsgebied!
Verzekeren
Uw huis moet uiteraard verzekerd worden. Voor al uw woningverzekeringen is Van Dort Assurantiën een vertrouwde naam in Bergen op Zoom. Wilt u dichtbij huis, dan is Veldsink Driekleur Bergen op Zoom een uitstekende keuze. Gelegen aan de Laan van Hildernissen Noord, bevinden ze zich precies op het kruispunt tussen de Bergse Plaat en de Markiezaten.
Bouwkundige keuring
In de Bergse Plaat en met name in de Markiezaten zijn de woningen over het algemeen nieuw, waardoor een bouwkundige keuring vaak niet noodzakelijk is. Mocht u echter behoefte hebben aan extra geruststelling, dan kunt u contact opnemen met professionals zoals Homekeur, Gert-Jan Tukker van Gervas Makelaardij & Taxaties, of Het Inspectiehuis.
Duurzaamheid
De meeste huizen in de Bergse Plaat, Markiezaten en Schelde Vesting beschikken over een gunstig energielabel. In 2024 dient dit vastgesteld te worden door een onafhankelijke expert. U kunt hiervoor bijvoorbeeld contact opnemen met deskundigen zoals Duurzaam Op Maat, TB Bouw & Energieadvies, of Jan de Bruijn.
Financiering
U vindt straks bij Zeeridder een prachtige woning. Vervolgens komt de stap van de financiering. Voor deskundig advies kunt u terecht bij de Hypotheker vlakbij het NS-station. Een andere betrouwbare optie is de Hypotheekshop Bergen op Zoom, eveneens een organisatie die uitblinkt in hun vakgebied.
Taxatie
Bepaalde banken vereisen een taxatie voor uw hypotheekaanvraag. Belangrijk om te weten: dit is geen marktwaarde, maar moet een NWWI-gevalideerde schatting zijn. Voor een betrouwbare taxatie kunt u uitstekend terecht bij Wiericx & Geerdink, de Taxatie Meester of Dennis Dorr van Taxatie Op Maat.
Notarissen

Vastgoed moet altijd gepasseerd worden bij een notaris. Daarvan heeft Bergen op Zoom er relatief gezien niet
veel, wij kennen er in elk geval maar twee: De Breet Notariaat, geleid door het echtpaar Peter en Madelon de Breet,
en Aqte Notarissen, dat deel uitmaakt van het landelijke Netwerk Notarissen. Buiten Bergen op Zoom kunt u ook
terecht bij kantoren zoals Geleijns in Roosendaal, LigneNotarissen in Steenbergen of Clercx Leenders Netwerk
Notarissen in Breda.

Credits

Foto’s algemeen: Dreamstime, zwembad de Schelp: Sportbedrijf Bergen op Zoom, Bergse Plaat: KA Fehr, Schelde Vesting/Markiezaten: Vildan Simsek, teksten: DAPPER tekst en web. Schilderij carnaval Bergen op Zoom: Rick Lelieveld

Scroll to Top